Azonositó:
Jelszó:
   


Biztonságos honlap

garancia az ingyenes honlaphoz

Gyakori kérdések

Ingyenes a szolgáltatás?

A Nanoweb honlapszerkesztő rendszer ingyenes és fizetős csomagot is kínál, melyek közül szabadon lehet választani, igény szerint. Az Ingyenes csomag választása esetén sem a regisztrációkor, sem később, semmit sem kell érte fizetned.

Mit kell tennem, ha weblapot szeretnék létrehozni?

Ehhez regisztrálnod kell. Kattints a bal oldali menüben látható "Regisztráció" menüpontra, és töltsd ki az ott látható űrlapot. Fontos, hogy a regisztráció során olyan e-mail címet adj meg, amit használsz, mert erre fogod megkapni az aktiválókódot.

Regisztráltam, de nem kaptam visszaigazoló e-mailt. Mit tegyek?

Elképzelhető, hogy automatikus levelünk a levelezőrendszeredben a SPAM mappában landolt. Kérjük ellenőrizd, és ha ott sem találod, írj egy levelet az info@nanoweb.hu címre, arról az e-mail címről, amit a regisztrációnál megadtál. Ebben jelezd a problémát és kérd a regisztráció megerősítését.

Hol tudok belépni?

Belépni a https://nanoweb.hu honlapon, a fejléc jobb oldalán lévő zöld színű "Bejelentkezés" dobozban, vagy a bal oldali menüben látható "Szerkesztőfelület" menüpontra kattintva tudsz. Add meg a regisztráció során megadott azonosítódat - mely egyben a weblapod címének az eleje (tomi.nanoweb.hu esetén: tomi), valamint a regisztráció során megadott jelszavadat.

Elfelejtettem a belépési adataimat! Mit tegyek?

Ha nem emlékszel a belépési jelszódra, a https://nanoweb.hu oldalon kattints a Szerkesztőfelület menüpontra, és az ott látható "Elfelejtett jelszó" ablakban add meg az azonosítódat - mely egyben a weblapod címének az eleje (tomi.nanoweb.hu esetén: tomi), valamint a regisztráció során megadott e-mail címedet.

Hogyan tudom elkészíteni az oldalamat?

A sikeres bejelentkezés után automatikusan a szerkesztőfelületre jutsz. Amennyiben nem így lenne, kattints a Nanoweb bal oldali menüjében a Szerkesztőfelület menüpontra. A honlapodhoz a regisztrációkor a rendszerünk véletlenszerűen beállított egy sablont. Ha ez nem tetszik, azonnal lecserélheted, módosíthatod. Ha nem szeretnél bajlódni a sok beállítással, lehetőséged van előre elkészített sablonok közül választani a szerkesztőfelület "Oldalszerkezet, sablon" menüpontja alatt. A kiválasztott arculati sablont és az elrendezést bármilyen kombinációban összepárosíthatod. Ha a kapott végeredményt megfelelőnek találod, nyomd meg a RÖGZÍTÉS gombot, ezzel a weblapod "magára húzza" azt.

Hogyan szabhatom egyedivé a weblapomat?

Amennyiben egyedivé akarod tenni a weblapod, és szeretnéd ha saját ízlésed szerint jelenne meg, a "Weblap arculat módosítása" menüpont alatt lehetőséged van megváltoztatni a weblap színeit, háttereit, méreteit, egyéb stíluselemeit. Saját fejléc- vagy háttérképeidet is használhatod.

Mikortól lesz elérhető a honlapom?

A regisztrációt követően azonnal. Csak fel kell tölteni tartalommal, és már fogadhatja is a látogatókat.

Megjelenik majd a honlapom a keresőkben?

Igen, néhány hét elteltével a honlap minden nagyobb keresőben meg fog jelenni, de ehhez fontos, hogy a keresőben szereplő más honlapokról mutasson rá link, mivel a keresőrobotok az általuk már ismert weblapok linkjeit követve fedezik fel az új honlapokat. A weblapodra mutató linket a legegyszerűbben úgy szerezhetsz, ha a témájához illő linkkatalógusokra (pl. lap.hu, linkcenter.hu, stb.) regisztrálod, vagy apróhirdető oldalakon feladott hirdetéseknél jeleníted meg. Ezt a folyamatot nevezzük linképítésnek.

Tegnap létrehoztam a weboldalam, minden tökéletes, csak az a problémám, hogy a Google kereső egyáltalán nem találja. Mit kell tenni, hogy megtalálja a Google?

A Google a honlapokat nem találja meg azonnal és magától. Ehhez rá mutató linkeket kell elhelyezni más honlapokon, valamint várni kell, amíg feltérképezi a weblapot. Lásd: előző pont.

Később módosíthatom a weboldalam megjelenését, színeit?

Bármikor válthatsz egy másik sablonra, illetve saját magad is átszínezheted a weblapodat úgy, hogy feltöltött tartalmad nem sérül.

A megszerkesztett honlap adatait lehet-e később bővíteni, módosítani vagy akár adatokat törölni belőle?

Természetesen, bármikor beléphetsz a szerkesztőfelületre, és módosíthatod, törölheted az adatokat.

Mik azok a beépíthető modulok?

A modulok olyan funkcionális elemek, melyek bizonyos feladatot látnak el, és izgalmasabbá teheted velük weblapodat. Ilyen modulok például a következők: linkajánló doboz, képgaléria, szavazás, üzenetküldő, hozzászólás, vendégkönyv, óra, eseménynaptár.

Tölthetek-e fel a honlapomra zenét, video-t, dokumentumokat vagy egyéb fájlokat?

Igen, ilyen fájlokat fel lehet tölteni a szerkesztőfelület "Fájlok feltöltése" menüpontja alatt, a számítógépről kitallózva, egyesével, vagy a Csoportos feltöltés funkcióval több fájlt egyszerre.

Mi az az aldomain?

A Nanoweb rendszerben létrehozott honlapokhoz tartozó egyedi azonosító, mely kiegészítve a nanoweb.hu domain névvel a honlap webcímét adja. Például a "valami.nanoweb.hu" webcímben a "valami" az aldomain. Az aldomaint ingyenesen biztosítjuk. A regisztráció során választott aldomaint később nem tudod módosítani, csak új regisztrációval.

Elérhető lehet-e a "valami.nanoweb.hu" webcím helyett egy önálló, saját domain-néven a rendszerben létrehozott oldal?

Igen, meglévő domain-név is ráirányítható, vagy ha még nem rendelkezel domain-névvel, akkor annak bejegyeztetését is el tudjuk végezni.

Már meglévő domain nevemet tudom-e használni a Nanoweben elkészített honlapomhoz?

Igen. A domain-nevet a jelenlegi szolgáltatód át tudja irányítani a szerverünk IP-címének megadásával, illetve másik lehetőség, hogy a domaint átregisztrációval áthozod hozzánk (persze a neveden marad, csak a továbbiakban itt történik a fenntartása), mi pedig elvégezzük a szükséges beállításokat.

Hogy lehet saját www.sajatnev.hu domain nevem?

A domaint regisztráltatni kell, mely előtt a http://www.domain.hu/domain/szabad-e/ oldalon ellenőrizd, hogy az általad kitalált domain még szabad-e. Ha igen, akkor írd meg nekünk, és elküldjük az egyoldalas domain-megrendelő lapot, melyet aláírva, majd beszkennelve vissza kell küldened e-mailben. A többit mi már intézzük.

Én saját domain-néven fogom üzemeltetni a weblapomat. Akkor is kell .nanoweb.hu aldomain a weblapomnak?

A rendszerünk belső működése szempontjából, technikai okokból (belépés, mappakiosztás, stb. céljából) mindenképpen kell egy nanowebes aldomaint választani, akkor is, ha saját önálló domaint fogsz használni. A weblap ezen a nanowebes néven és a saját domain-néven egyaránt be fog jönni, de ha a nanowebes címet sehol nem adod meg, akkor senki nem tudja meg (még a Google sem), hogy van a weblapodnak egy ilyen nanowebes címe is.

Több weblapot is készíthetek a Nanoweb rendszerben?

A Prémium csomag választása esetén egy e-mail címmel annyi oldalt készíthetsz, amennyit szeretnél.

Hogyan tudom a honlapomat (regisztrációmat) törölni?

A regisztrációnál megadott e-mail címről küldj egy e-mailt az info@nanoweb.hu címre, amiben kéred a honlapod törlését.


Copyright © 2012-2018 | Nanoweb weblapszerkesztő rendszer - Weboldal ingyen!